VORMGEVING
3D-ONTWERP
3D-SERVER
INTERNET
MULTIMEDIA
CONTACT

3D ONTWERP EN SIMULATIE VOOR
VIDEOGAME- EN PROJECTONTWIKKELING

Of we nu praten over de simulatie van een authentieke antieke stad of de herinrichting van het nieuwe dierenpark of stadscentrum. Parrot beschikt over de ervaring en kennis die nodig zijn om realistische simulaties te bouwen van elk door u gewenste situatie. Parrot staat garant voor een hoogwaardig eindproduct


Terug startpagina

Het Virtual World platform OpenSim is met wat begon als een studieproject voor het oude eiland Deshima in Japan met de bouw van Hosoi Mura een authentieke Japanse filmset rijker geworden. De lokatie is na gedegen research tot in de kleinste details nagebouwd en fungeerd op het moment als cultural showcase voor het Virtual World platform.

Het ontwerp bestaat uit 4 aan elkaar gekoppelde virtual environment servers van elk 65536 m2, met hierop de stad Hosoi Mura en het omringende platteland. Hier vind je onder andere de Lotusfarm, Harusaki Onsen, de Grote Pagode en het bekende Japanse Matsumoto Kasteel. Gebruikers loggen in op de servers en bevinden zich vervolgens in het oude Japan in de jaren 1600. Er is een zeer active community van zo'n 140 mensen die in realtime verschillende rollenspellen spelen.

Het is een feest om je in het Oude Edo te wanen en je weg te zoeken in de nauwe straatjes. De gebruikers zijn volledig in stijl gekleed en zo kom je er geisha's, samurai, vissers en boeren tegen. De avatars varen met sampans over de slootjes, houden vekleed als samurai complete veldslagen of geven elkaar les in de Japanse etiquette in de oude school in de stad.
Ontwikkeling 3D game Matsumoto Castle Japan...
Voor een buitenstaander is het niet gemakkelijk te begrijpen. Mensen die vanachter hun computer 'spelen' dat zij een Geisha, Samurai krijger, visser of monnik zijn en zich in het oude Edo Japan bevinden. Toch is de illusie zo sterk dat je je al binnen minuten volledig binnen de omgeving waant en je totaal vergeet dat je eigenlijk achter je PC zit. Dat noemen we dus simulatie;-)

Met Hosoi Mura heeft Parrot eigenlijk een complete multiuser roleplay game gebouwd. De community bedenkt zelf de verhaallijn en rolverdeling. Zo zijn er regelmatig voorstellingen in het oude Kabuki theater in de stad. Deze voorstellingen zijn volledig geregiseerd door mensen met verstand van het oude Japan, de mensen en de gebruiken. Binnen de simulatie zijn diverse subgames geprogrammeerd. Zo kun je wanneer je de speciale Japanse parelduikers kleding aanhebt bij de haven naar oesters en zeeslakken zoeken. Als je geluk hebt vind je een zwarte of witte parel die je in de stad kunt omruilen voor een gouden koban. Deze gouden koban geeft vervolgens grote korting op de items in de online marktplaats.

Naast een prachtige authentieke, romantische gameomgeving is deze simulatie ook de etalage en showcase voor de virtuele producten van Parrot. Elk huis, elke prop, elk vaartuig, elk voertuig, zelfs het Matsumoto Kasteel ($423.71), alles is te koop. Mensen huren een dedicated server en bouwen daar vervolgens hun eigen spelomgeving met behulp van de virtuele items die Parrot via de online marketplace verkoopt. Kijk voor een overzicht van het aanbod hier in de online de marktplaats.

Op de start- en multimediapagina staan een aantal video's welke gemaakt zijn binnen deze Japanse scenery. Dit project is gerealiseerd in OpenSim. OpenSim is een realtime Virtual World software omgeving waarin gemakkelijk 3D ontwerpen kunnen worden ontworpen en gebouwd.

Dit voorbeeld heeft het oude Japan als onderwerp maar het zou net zo goed de herinrichting van het moderne stadscentrum kunnen zijn. Alles is vervolgens te programmeren en animeren. De mogelijkheden zijn eindeloos en dit platform is dan ook bij uitstek geschikt voor demonstratie en educatie.

Klik op de thumbnails links om de ontwerpen te bekijken, klik op de zoom icons om in en uit te zoomen, klik en sleep in de afbeelding om te onderzoeken.


Parrot Media Groep, Boskoop - talkto(et)parrot.nl - 06-206 75-854


Cloud: 3d ontwerp, 3d ontwerper, 3D visualisatie, 3d ontwerp leiden, 3d ontwerper leiden, 3D visualisatie leiden, 3D games, 3D opensim, 3D educatie, 3D animatie, 3D simulatie, 3D architectuur, 3D interieurbouw, 3D virtual world, 3D virtual reality, 3D interieurontwerp, 3D games leiden, 3D opensim leiden, 3D educatie leiden, 3D animatie leiden, 3D simulatie leiden, 3D architectuur leiden, 3D interieurbouw leiden, 3D virtual world leiden, 3D virtual reality leiden, 3D interieurontwerp leiden